Under fulla segel

Datum för årsmötet ?

Av skäl som ni säkert förstår har vi skjutit upp föreningens årsmöte på obestämd tid. Mötet var planerat till 16 april men nu avvaktar vi Coronautvecklingen och återkommer med besked när så är möjligt.


Helene har det bra på Skillinge och får närmast intensivvård av varvets skickliga hantverkare. 

Hur det blir med sommarens seglingar står skrivet i stjärnorna.  Bokningsläget som såg så lovande ut för ett par veckor sedan har tyvärr förändrats snabbt då avbokningarna duggat tätt de sista veckorna.  

 

 

Vad händer i hemmahamnen Ystad

Nationaldagen 6 juni firas traditionsenligt med öppet skepp. Passa på att lära känna den gamla damen och hennes historia. Ta en "fika" ombord.

Tidigt i juli också traditionsenligt, 4.e juli är det  tid för barnens Helene med 2020 års PIRATSEGLING. Ja sjöjungfrun dyker upp!

Festival i Limhamn 2020

Traditionsenlig medverkan på Hamnfestivalen i Limhamn blir det också i år 2020.

Festival är det torsdag 30 juli tom. söndag 2 augusti.

På lördagen är det barnens Helene , då blir det härliga piratseglingar!

 

 

 

Arbetsdagar

Hej alla, även om damen ligger väl förtöjd i Skillinge finns det utrustning i land, Ystad, som måste ses över. Två gafflar och en bom ligger i magasinet och i värmestugan finns block, naglar, vaggor, och en del annat som skall slipas , lackas, osv.

Arbetslördagar blir det: 1;e, 15:e 29:e februari, inledningsvis. Vi träffas i värmestugan ca kl. 09.30. Maila gärna Sven Åke om du har tänkt komma plym.oco@telia.com, 0703551804.

 

Helene övervintrar i Skillinge

Efter hårt väder en natt i december då Helene försökte att ge sig av på egen hand beslöt vi att flytta henne till Skillinges lugnare vatten. Varvet i Skillinge kommer dessutom att genomföra de reparationer som visat sig nödvändiga efter den ödesdigra natten. Vi räknar med att vara klara med reparationerna i april och börja segla som vanligt i andra halvan av maj.