Hamnens dag Trelleborg

Avgång Ystad fredag 6 sep kl. 15.00. Trelleborg - Ystad på eftermiddagen lördag 7. sep, efter att firandet i trelleborg äe slut. Boka på bokning.helene@gmail.com.

Snart är vi tillbaka i Limhamn, det är festival!

24 juli går vi från Ystad till Limhamn, dags för festival med festivalseglingar på sundet, välkommen att segla med: 25 juli och 26 juli kl. 13.00 och 17.00 ,27 juli 17.00 och 28 juli en avslutande festivalsegling kl. 13.00.(tid ca 3 timmar, ta med pichnick korgen, det finns gott om mat på festivalområdet).

27 juli är det barnens Helene med tre piratseglingar KL 10.30, 13.30 och 15.00.(tid ca 1 tim.) Tyvärr har sjöjungfrun simmat bort sig men vi har massor av annat "barnkul" ombord.

Ca 17.00 på söndagen tar vi kurs mot hemmahamnen i Ystad, välkommen att segla med, och så ses vi igen 2020.

 

 

 

Tack alla barn för att ni kom trots det risiga vädret.

Det finns åter pirater i farvattnen utanför Ystad och speciellt 6 juli. Sjöjungfrun trivs tillsammans med piraterna så hon är ombord.

Alla är välkomna och vi seglar kl:

12.00-13-00
14.00-15.00
 16.00-17.00.

Barn betalar 30 riksdaler och vuxen i barns sällskap 50.
en vuxen per barn och inga ensamma barn ombord.

 

Medlemsseglingar 2019.

Ett speciellt erbjudande i augusti 2019: Vi arrangerar då Seglartåget en medlemssegling längs västkusten från Ystad till Grebbestad och hem igen. Avgång Ystad 7 aug. och så är vi tillbaka 22 aug.Vi seglar till självkostnadspris säg ca.300 kr/dygn. Det här är en hop on hop of segling där du själv väljer hur många och vilka ben du vill segla och det är många stopp på vägen.
Som medlem har du alltid en fri segling per kalenderår, en kvällssegling när det finns plats ombord eller en dagssegling till annan närliggande destination, en segling i sundet när vi är i Malmö/ Limhamn och det finns plats ombord o.s.v. På dagsseglingar exvis till Malmö/Limhamn får du betala lunchen ca 100 kr. om vi har servering ombord annars är det matsäckskorgen som gäller. Kaffe finns det alltid, det går troligtvis inte att segla utan kaffe.

Har du tänkt segla med kontakta bokningen i god tid; bokning.helene@gmail.com .Eller vår bokningstelefon 070-6031916.

Välkomna ombord på 103-åringen.

Så är vi hemma i Ystad igen

Vi tackar alla glada passagerare som var ombord under veckan i Malmö/Limhamn. Det blev ett antal härliga strandhugg i Dragör och ett i Köpenhamn.

Tack för att ni stöder det flytande kulturarvet.

Vi ses i Limhamn 25 juli ty då är det FESTIVAL I HAMNEN.

I Råå jobbade vi åt Havsresan

I Råå var vi logementsfartyg åt Havsresans dykare under fältveckan. Allt var till belåtenhet vår maskinist Ingvar fixade frukostarna samt bjöd på anekdoter som tilltugg.

Bildtext.

Efter en mycket intensiv arbetsvecka avgick Helene mot Råå idag söndag 26 maj, departed Ystad 09.27 enligt Marine Traffic.
Nu är ankarspelet helrenoverat, akterskeppets relingar är nya och mer stilenliga, styrbords toalett är renoverad även om ytskikten saknas i utrymmet. Ett antal kritiska positioner är drevade, byssan har fått ny sockelbeklädnad mot däck, skrovgenomföringar under vattenlinjen har bytts och till detta kommer all målning lackning, oljning osv.osv.
Att vårda kulturarvet T/S Helene är krävande men värt sitt pris.

Stort tack från Helene till alla som ställt upp, fantastiskt!

Välkomna tillbaka med verktygen i handen i början av vecka 23 så fortsätter vi med underhållet, men förhoppningsvis under lugnare former.

Torrsatta i Simrishamn vecka 20

Sista veckan har vi "legat" på varvet för underhåll och inspektioner och idag fredag gick hon i sjön igen. På grund av otjänligt väder kommer vi hem till Ystad något dygn senare än beräknat. Nästa vecka fortsätter underhållsarbetet för att hon skall vara klar för seglations säsongen
på lördag 25 maj.

Det går bra!

I dag 9 mars var vi 8 man och fick mycket gjort. I onsdags var 11 man på plats och rev ankarspelet som skall hel renoveras. All kättingen är på land, tunga grejer! Våra demonterbara trädetaljer som skall ha minst 7 lager lack är färdiga till minst 65%, bra! Tack alla som sliter med det.

Navgruppen jobbar på med det nya navigations-systemet och bilden visar en till 75% färdig kapp som på plats ombord skall hysa bildskärmen och en del annan elektronisk utrustning.Det finns troligen betydligt fler kompetenta IT-tekniker som kan fixa systemet än det finns trä-hantverkare som kan fixa en tjusig kapp. Eftersom vår "snickare" Lennart  också är skeppare kommer han få gott om tid att granska sitt hantverk, störas av minsta lilla detalj som inte blev 110 % perfekt.Ni vet det där som bara den som gjort det kan upptäcka.
Intressant vilka kompetenser man behöver ha tillgång till för att göra något ombord på en 103-åring. Finns det någon datafirma som skulle fixa helheten utan att föreslå en "huv av plast", tvivlar.