Välkommen ombord på någon av sommarens seglatser

Vi vill bli flera 2022.

Vår förening är en ideell organisation öppen för alla som vill srödja det seglande kulturarvet och se till att Helene även fortsättningsvis har Ystad som hemmahamn. Om du är ung eller gammal vill vara aktiv eller passiv medlem spelar ingen roll, alla är välkomna i vår gemenskap och välkomna ombord på Helene som fyller 106 år till sommaren. 
Det stör oss att vi inte kan finna en trygg vinter förtöjningsplats i Ystad, men vi jobbar på att finna en lösning. Så länge detta inte är löst tillbringar vi vintrarna i Skillinge, men hoppas vara tillbaka i Ystad sent i April eller tidigt i maj.
Vi hoppas och tror att pandemin klingar av så att vi kan genomföra en normal seglationssäsong 2022. Kvällsseglingar i Ystad, Pratsegling för barnen, seglingar till och i Öresund och mycket mera.
Kultyrrådet har beviljat oss pengar för en återstart efter pandemistoppet varför vi kommer att kunna erbjuda skolungdomar, vissa föreningar osv. ett antal kostnadsfria seglingar under 2022. Allt för att öka intresset för vårt seglande kulturarv. Tryck på knappen Bli medlem och gör slag i saken.

Saknar ni oss i Ystad.

Vi har sökt vintervila på Skillinge då hamnanläggningen i Ystad inte kan erbjuda Helene en trygg förtöjningsplats när sydvästan sätter in. Minns 2019 då Helene var riktigt illa ute i stormen 5-6 december. Att inte kunna tillbringa vintern i hemmahamnen är tråkigt för oss alla men vi måste sätta Helenes bästa först.

Vi hoppas vara tillbaka i Ystad under april 2022 och börjar segla i mitten av maj.

Nu börjar det likna något.

Hur man tätar en läcka i skepparhyttstaket.

Det blev en omfattande tätning då vi kom fram till att ett nytt snyggt trätak är bästa lösningen.
Sagt och gjort ,vi drog igång och konstaterade att det läckande taket inte lämnat resten av  hytten opåverkad. Nu tre månader senare har vi i princip byggt en ny skepparhytt. Som någon sa, ja vadå vi måste ha något att lägga det flotta taket på!